Jesper Nygart

Jesper Nygart i pressen

Jesper Nygart er en pioner inden for plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger, og derfor optræder han ofte i pressen.

Her får du et overblik over den seneste omtale.

”Manden bag de forhadte ‘nye bryster’-reklamer: Jo, nye bryster øger faktisk kvinder som Fie Laursens selvværd”

Kan man operere sig til større selvværd? Det kan man ifølge Jesper Nygart – og ifølge forskningen!
Læs dette debatindlæg fra Politiken, hvor Jesper Nygart kommer med et modsvar til psykolog Camilla Bruun, der har langet ud efter celebrity og ungdomsidol Fie Laursen, som har fået en brystforstørrelse og bedre selvværd.

Læs artiklen

”Dansk silikone-konge sælger livsværket: – Jeg er super glad”

I forbindelse med salget af sit livsværk, blev Jesper Nygart omtalt på tv2.dk. Her blev det bragt som en nyhed, at Jesper Nygart solgte sin virksomhed fra 1997 til den svenske plastikkirurgikæde Akademikliniken. I forbindelse hermed skrev Jesper Nygart et Facebook-opslag, hvor han udtrykte sin glæde over handlen, og disse ord blev også refereret i artiklen.

Læs artiklen

”Blev berømt for bare bryster: Nu sælger silikone-konge livsværket”

Salget blev også omtalt på finans.dk. I artiklen henleder de desuden opmærksomheden på de kontroversielle reklamer, der en overgang fik Nygart på alles læber. Det gælder eksempelvis bare bryster på busserne, der kørte i efteråret 2014. Artiklen går desuden tæt på det svenske Akademikliniken, der nu er ejere af de tidligere Nygart klinikker i Malmø, København, Århus og Lyngby.

Læs artiklen

”Plastikkirurg sælger livsværk til svenskere”

Også på finans.dk kunne man efter salget læse om aftalen, der blev indgået mellem Akademikliniken og Nygart Privathospital. Her omtales det blandt andet, at firmaet havde en bruttofortjeneste på 30 mio. i 2015, men at prisen på handlen ikke står klart for offentligheden. Desuden kan man læse lidt om Nygarts historie fra begyndelsen i 1997 og frem til i dag.

Læs artiklen

”Dansk silikone-konge sælger sit livsværk til udlandet”

Salget fik også omtale i BT. I artiklen fremhæves det, at køberen er den 25 år gamle klinik Akademikliniken, som er stiftet af kirurgerne Per Hedén og Jan Jernbeck. Ligeledes nævnes det i artiklen, at Nygart i særdeleshed er kendt for sine ”opsigtsvækkende annoncer i det offentlige rum”.

Læs artiklen

Svensk plastikjätte köper av ”silikonkungen”

Også i de svenske medier fik Akademiklinikens opkøb af Nygart spalteplads. Her kan man i Dagens Industri læse om, at Jesper Nygart, den såkaldte ”silikonkung”, har solgt Nygart til den Akademikliniken, den såkaldte ”svenska plastikjätte”.

Læs artiklen

Jesper Nygart på TV

Jesper Nygart har også tit været på TV. Plastikkirurgi er nemlig et omdiskuteret emne, hvor mange stærke holdninger ofte kommer på banen. Jesper bliver derfor ofte inviteret til indslag og debatter, hvor han kan give en insidervinkel på plastikkirurgien. Da Jesper Nygart kan anses som værende en af Danmarks førende eksperter inden for plastikkirurgi og andre kosmetiske behandlinger, har han optrådt i blandt andet Go’ Aften Danmark, TV2 Nyhederne og i TV-avisen.

Indslag om Botox i TV-avisen på DR1

Der er over de seneste år sket en stor stigning i brug af botox – faktisk er salget af botox femdoblet på blot 5 år. Dette er udgangspunktet for indslaget i TV-avisen på DR1, hvor de besøger Jesper Nygart og resten af teamet hos Nygart i København. Her udtaler Jesper sig blandt andet om, hvordan efterspørgslen kan mærkes i deres klinikker. I indslaget kan man også se, hvordan botox foregår og høre en patient på Nygart udtale sig om forløbet.

Jesper Nygart i TV2 Nyhederne - Sådan ser rigtige bryster ud

I dette indslag er der fokus på brystoperationer, som Jesper Nygart også har stor erfaring med. Igen fremhæves en voksende statistik, hvor flere og flere vælger at få opereret deres bryster. Der sættes også fokus på en modbevægelse, der er opstået, som fokuserer på, at kvinder skal lære at elske deres naturlige bryster. Jesper Nygart udtaler sig i indslaget om, hvorvidt han mener, at plastikkirurgi er med til at skævvride billedet af, hvordan kvinders bryster skal se ud.

Jesper Nygart i Go’ Aften Denmark - Oprør mod ”falske” bryster

I dette debatindlæg står Jesper Nygart over for kvinden, der har startet et oprør mod falske bryster. Her diskuteres det, hvorvidt muligheden for silikonebryster er med til at forvrænge billedet af pæne bryster og sænke selvværdet hos danske kvinder. Der tages udgangspunkt i de omtalte busreklamer med bare bryster, som Nygart har fået megen kritik for. I videoen forklarer Jesper Nygart blandt andet baggrunden for reklamen.

P1 Debat på DR2 med Jesper Nygart

I denne debat er der fokus på kønslæbeoperationer, som på trods af at være ulovlige er populære blandt kvinder og piger. Det store spørgsmål er, hvorvidt kønslæbeoperationerne skal gøres lovlige. I videoen kan du høre Jesper Nygarts begrundelse for, at operationerne skal gøres lovlige i Danmark, når han står over for overlæge på Kolding Sygehus, der mener det modsatte.